TA-Yhtymä Oy ja Turun Teollisuuden Rakentajat Oy/Priima-Yhtiöt ovat solmineet urakkasopimuksen Naantalin vuoden 2022 asuntomessualueen suurimmasta hankekokonaisuudesta. Lounatuulen asuntomessualueen korkeimmalle kohdalle rakennetaan korkeatasoinen ja pitkälti energiaomavarainen kokonaisuus, joka koostuu kuudesta rivitalosta, pihasaunarakennuksesta ja yhteisalueista. Taloihin tulee 21 asuntoa.

Osoitteisiin Lounatuuli 13 ja 15 rakennettaviin taloihin valmistuu TA-Yhtymä Oy:lle lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoja. Kooltaan asunnot ovat 66 m² kolmioita, 95 m² neljän huoneen asuntoja sekä 119 m² viiden huoneen asuntoja. Asunnot ovat kaksitasoisia, ja niissä on korkeat kahden kerroksen olohuoneet. Kaikissa asunnoissa on joko oma sauna tai kylpyamme.
Kyseessä on Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy:n suunnittelema kohde. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuun 2021 aikana, ja talot valmistuvat kesän 2022 asuntomessuille. Asuntoihin voi hakea asukkaaksi keväällä 2022.

Talot muotoutuvat osaksi ympäristöään

– Kallioiselta ja mäntymetsäiseltä tontilta avautuu upeat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin. Nykyistä saaristolaisluontoa säästetään ja jätetään luonnontilaiseksi kaikkialla missä mahdollista. Satama ja merenlahti näkyvät etelän suunnassa, länsipuolella puolestaan on golfkenttä ”swingin etäisyydellä”, TA-Rakennuttaja Oy:n rakennuttajapäällikkö Ari Uotila kertoo.

Pitkälti energiaomavaraisen yhtiön lämmitysmuodoksi on valittu maalämpö. Taloissa on lattialämmitysjärjestelmä, ja jokaisen asunnon olohuoneessa on lisäksi viilennyslaite. Talojen katoille asennetaan aurinkopaneelit, joiden avulla tuotetaan sähköä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien käyttöön. Ylijäävää sähköä voidaan tallentaa teknisissä tiloissa akkuihin.

Yhteispihalle tulee puukiukaalla varustettu pihasaunarakennus, istutus- ja viljelylaatikoita, oleskelualue sekä lasten leikkimetsäksi nimetty leikkialue. Leikkialueella keinua ympäröivä maa on pehmennetty turvahiekan sijaan kauniimmin ympäristöön ja metsämaisemaan sulautuvalla kuorikatteella. Pihalla on myös hulevesiallas, johon sadevedet johdetaan.

– Lounatuulen kortteli on asukaslähtöisenä, kokonaisvaltaisena projektina laadukas esimerkki hankkeesta, jossa osaavalla suunnittelulla kohde muotoutuu osaksi ympäristöään. Samalla luodaan niin yksityisyyden mahdollistavia asuntoja kuin yhteisesti hyödynnettäviä viihtyisiä alueita. Erilaisten kortteli- ja palvelukokonaisuuksien toteutuksesta pitkän kokemuksen omaavana toimijana ja energiatehokkaiden toteutusten edelläkävijänä kiinnostuimme tästä   TA-Yhtymän hankkeesta. Pääsemme siinä yhteistyössä rakennuttajan ja suunnittelijoiden kanssa hyödyntämään osaamistamme. Lisäksi kohde vastaa myös omaa ajatteluamme rakentamisen ja asumisen tulevaisuudesta. Olemme todella iloisia, että Priima-Yhtiöt pääsee hankkeen kautta samalla mukaan Naantalin asuntomessujen toteutukseen, toteaa toimitusjohtaja Jari Rastas Priima-Yhtiöistä.

Rastas on myös lämpötekniikkalaitevalmistaja Gebwell Oy:n pääosakkaita.
– Energiatehokkuuden kehittäminen on ollut keskiössä jo 90-luvulta saakka, joten osaamisen ja yhteistyön synergiaedut Lounatuulen hankkeessa ovat moninaiset, mukaan lukien innovatiiviset tekniset toteutukset, Rastas lisää.

– Tämä on ensimmäinen yhteistyöhanke Turun Teollisuuden Rakentajat Oy:n kanssa, ja olemme luonnollisesti iloisia, että olemme löytäneet uuden ammattitaitoisen yhteistyökumppanin, joka on toiminut jo pitkään Turun alueella, Ari Uotila sanoo.

Lisätietoja:

TA-Rakennuttaja Oy, rakennuttajapäällikkö Ari Uotila, p. 044 773 5583, ari.uotila@ta.fi

Priima-Yhtiöt, toimitusjohtaja Jari A. Rastas, p. 040 551 1111, jari.rastas@teollisuudenrakentajat.com

Sisäpiha 600px

Katunäkymä 600px