Turun Teollisuuden Rakentajat Oy/Priima-Yhtiöt toteuttaa TA-Yhtymälle Naantalin asuntomessualueen suurinta hankekokonaisuutta. Messualueen korkeimmalle kohdalle rakennetaan korkeatasoinen ja pitkälti energiaomavarainen kuuden rivitalon kortteli. Tilavia asuntoja valmistuu 21. Alueelle tulee myös erillinen saunarakennus sekä yhteisiä piha-alueita.

TA-Yhtymä Oy:n omistukseen tulevat asunnot ovat lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoja. Kooltaan asunnot ovat 66 m² kolmioita, 95 m² neljän huoneen asuntoja sekä 119 m² viiden huoneen asuntoja. Asunnot ovat kaksitasoisia, ja niissä on korkeat kahden kerroksen olohuoneet. Pihoille tulee istutus- ja viljelylaatikoita, oleskelualue sekä lasten leikkimetsäksi nimetty leikkialue. Ympäröivä luonto on sitä kunnioittaen otettu osaksi asumismiljöötä.

Kohde on Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy:n suunnittelema. Näyttävän hankekokonaisuuden harjannostajaisia vietettiin 16.3.  Asukashaku aukeaa keväällä -22.

Kohteen merkitys energiatehokkuuden suunnannäyttäjänä korostuu

Pitkälti energiaomavaraisen yhtiön lämmitysmuodoksi on valittu maalämpö. Erityistä tässä uudiskorttelissa on se että maalämpö- ja viilennysjärjestelmä on keskitetty, eli korttelissa on oma maalämpökeskus ja lämpöverkosto. Myös viilennys tuotetaan saman verkon kautta. Asunnoissa on lattialämmitys ja jokaisessa asunnossa viilennysyksikkö. Talojen katoille asennetaan aurinkopaneelit, joiden avulla tuotetaan sähköä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien käyttöön. Ylijäävää sähköä voidaan tallentaa teknisissä tiloissa akkuihin. Tehokas ilmanvaihdon lämmöntalteenotto minimoi energiahukkaa.

”Jo lähtökohdiltaan kohde on monella tavalla suunnannäyttäjä. Lähes omavarainen energia-tehokas toteutus edustaa malleja joihin kaikessa rakentamisessa on pyrittävä. Tämä on toki ympäristöpoliittisten tavoitteisten mukaista, mutta viimeviikkojen muuttunut tilanne on tehnyt hankkeesta entistä ajankohtaisemman. Käytännössä kohde tarvitsee vain ulkopuolista sähköenergiaa ja siitäkin osa tuotetaan aurinkopaneelein. Näin myös asumisturvallisuus on hyvällä tasolla. Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön TA:n kanssa ja itsekin toteutamme hankkeissamme samoja periaatteita. Voin todeta että TA-Yhtymä on rakennuttajatahona sekä ekologisuuden että ympäristöystävällisyyden valtakunnallisia edelläkävijöitä. Naantalin messuista tulee onnistunut kokonaisuus. Lämpimät kiitokset TA:lle ja muille tahoille että saamme olla merkittävästi mukana alueen toteuttamisessa” toteaa hallituksen puheenjohtaja   Jari Rastas Priima-Yhtiöistä. 

”Odotamme tähän asuntomessualueen korkeimmalle kohdalle rakentuvaan kohteeseen suurta kiinnostusta, kun saamme asuntojen markkinoinnin käyntiin loppukeväällä.  Innolla tulemme olemaan mukana tulevana asumisaikana seuraamassa kiinteistön energiankulutusta ja nyt valittujen järjestelmien sopivuutta rivitaloasuntoihin. Valmiina kohteemme tulee tarjoamaan asukkaille yhteisöllisen ja rauhallisen asuinpaikan.

Tänään on ollut ilo juhlistaa kohteen harjannostajaisia aurinkoisessa säässä vielä ennen kumppaniemme kanssa yhdessä otettavaa loppukiriä valmistumiseen.”

TA-Rakennuttaja Oy:n aluejohtaja Matti Keitilä kertoo.

Lisätietoja:

TA-Rakennuttaja Oy, aluejohtaja Matti Keitilä, p. 050 559 5318  matti.keitila@ta.fi

Priima-Yhtiöt, toimitusjohtaja Jari A. Rastas, p. 040 551 1111, jari.rastas@teollisuudenrakentajat.com

Naantalin Messualue III 28022022 By Veijo Lindgren