Raision keskustaan, Ylhäistenpuiston tuntumaan Alhaistentielle rakennetaan kaupungin vuokrataloyhtiön uutta 7-kerroksista 60 asuntoa käsittävää kerrostaloa. Pääurakan toteuttaa Priima-Yhtiöihin kuuluva Teollisuuden Rakentajat Oy. Valmistumisajankohta on alkukesä -23. Peruskiven muuraustilaisuus pidettiin 3.6.
Raision Vuokra-asunnot Oy:n rakennuttama kohde sijaitsee osoitteessa Alhaistentie 8. Keskustan palvelut sekä julkisen liikenteen yhteydet ovat lähellä. Kaavassa tontille jää rakennusoikeutta myös jatkorakentamiselle. Kohteeseen tulee energiaomavaraisuutta tukeva ja kestävän kehityksen arvoihin sopiva maalämpö.

”Raisio kaupunkina tähtää vahvaan kasvuun. Osana kaupungin houkuttelevuutta sekä elinvoimaa meidän pitää kyetä tarjoamaan myös monipuolisia ja laadukkai-ta asumisratkaisuja. Tämä uudiskohde on hyvä esimerkki siitä. Tulemme jatkossakin panostamaan RaVu:n kautta tapahtuviin investointeihin. Toki ajat ovat juuri nyt haasteelliset mutta Raisiolla on olemassa merkittävät ja selkeät pitkän ajan suunnitelmat ja kehitys jatkuu. Peruskiven muuraustilaisuus on vanha perinne ja kuvastaa hankkeen tärkeyttä. ” toteaa Raision kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Salonen.

”Olen erittäin tyytyväinen että kohde on nyt rakennusvaiheessa. Pääsemme pian valmistelemaan asuntomarkkinoinnin aloittamista. Tästä kohteesta ja sen suunnittelusta keräämme kokemuksia ja tietoa joita hyödynnämme tulevissa uudishankkeissamme. Peruskiven muuraus antaa kohteelle omaa arvokkuutta”, kertoo Raision Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Annika Aura.

”Toimialamme elää nyt erittäin haastavaa aikaa. Yllättäen muuttunut Euroopan kokonaistilanne on vaikuttanut nopeasti ja laajasti koko toimintaympäristöön. Alhaistentien hanke on saanut alkunsa jo aiemmin mutta toteutus osuu historiallisestikin uuteen aikaan. Rakentajan kannalta hankkeet joissa taustalla on julkisen sektorin toimija ovat vallitsevassa tilanteessa arvokkaita tukijalkoja. Työ ei pysähdy. Teemme parhaamme eteen tulevien haasteiden voittamiseksi yhdessä rakennuttajan ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Tänään peruskiven muurauksen yhteydessä perustukseen suljettava lehtimateriaali sisältää useita merkittäviä uutisia. Yksi peruskiven muurauksen perinteistä onkin säilyttää ajankuvaa tulevaisuuteen.” toteaa Teollisuuden Rakentajat Oy:n toimitusjohtaja Jari Rastas.

Lisätietoja:
Raision Vuokra-asunnot Oy
Annika Aura toimitusjohtaja
p. 010 228 7724
Annika.Aura@realia.fi

Jari Rastas
toimitusjohtaja, Priima-Yhtiöt
p. 040 551 1111
jari.rastas@teollisuudenrakentajat.com

Kuva