SOK ja Turun Teollisuuden Rakentajat Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen INEX Partners Oy:n jakeluterminaalin rakennusurakasta. Kohde rakentuu Liedon logistiikkapainotteiselle Avantin alueelle. Terminaalin erityispiirre on viileä- ja kylmätilojen suuri osuus. Hankkeessa energiatekniset asiat sekä samalla hiilijalanjäljen minimointi ovat keskeisiä. S-ryhmän tiukkojen energiatehokkuustavoitteiden mukaisesti kiinteistössä hyödynnetään sekä maalämpöjärjestelmää että aurinkoenergiaa.

Priima-Yhtiöihin kuuluva Teollisuuden Rakentajat Oy on tunnettu erityisesti energiatehokkuuteen liittyvistä ja innovatiivista talotekniikkaa käyttävien kohteiden toteutuksista. Priima-Yhtiöillä on pitkä kokemus kaupan ja logistiikan kohteista. Kyseisessä hankkeessa yhdistyvätkin vahvasti rakennuttajan ja urakoitsijan samansuuntaiset tavoitteet. Kohteen toteutus on jaettu siten että urakkavastuu siirtyi Teollisuuden Rakentajille menossa olevan runkovaiheen aikana. Työt kohteessa ovat täydessä vauhdissa ja kohde valmistuu 9/2022. Kohteen rakennettava kerrosala on n. 7500 m2 ja tilavuus yli 60 000 m3.

Liedon Avantista on rakentumassa lounaisen Suomen tärkein logistinen keskittymä, joten S-ryhmällekin sijaintipäätös oli helppo. Parhaillaan toteutuksen alla oleva ohikulkutien nelikaistaisuus parantaa alueen liikennejärjestelyjä entisestään, todetaan rakennuttajan taholta.

”Olemme innostuneita tästä yhteistyöstä S-ryhmän ja sen osaavan toteutusorganisaation kanssa. Modernissa ja tietomallipohjaisesti suunnitellussa logistiikkaterminaalissa kyetään maksimoimaan kohteen energiaomavaraisuus hyödyntämällä myös meille lukuisista hankkeista tuttuja geo- ja aurinkoenergia-lähteitä. Näitä ekologisesti kestäviä ratkaisuja TTR haluaa olla edistämässä. Yhtiömme ovat vuosien varrella tehneet S-Ryhmään kuuluvan Turun Seudun Osuuskaupan kanssa lukuisia hankkeita. Hienoa päästä taas rakentamaan uutta!”  toteaa Teollisuuden Rakentajat Oy:n operatiivinen johtaja Marko Tiitinen.

YHTEYSTIEDOT

INEX Partners Oy:
tuotantojohtaja Jouni Jaakola
+358-10-768 7000

Priima-Yhtiöt:
toimitusjohtaja Jari Rastas
+358-40-551 1111
e-mail: jari.rastas@teollisuudenrakentajat.com

Untitled